RR CC VRANSKO 2.4.2017 - BLAŽ TRETJAK

PRVA DIRKA - PRVE STOPNIČKE V RAZREDU CROSS COUNTRY

VTISI IZPOD BLAŽOVE ČELADE:

"V nedeljo 2.4.2017 sem se postavil na štart prve letošnje dirke v cross country, ki je potekala v sklopu AMZS-ja na Vranskem. Ker je bila letošnja prva dirka, smo se z ekipo odločili, da nastopimo le rekreativno.

Prva dirka mi na začetku ni ravno uspela, saj sem zamudil štart in sem tako imel veliko dela pri prehitevanju ostalih tekmecev pred seboj. Že v prvem krogu sem se nato prebil iz desetega mesta na četrto mesto. Takoj, ko sem končno ujel pravi ritem, sem se prebil do tretjega mesta, na katerem sem nato tudi zaključil prvo dirko in si tako pred drugo vožnjo zagotovil solidno izhodišče za dober napad na prva dva tekmovalca.

Drugo dirko sem nato začel s tretjega mesta. Poskušal sem ujeti prva dva tekmovalca, ki pa sta imela že kar lepo prednost iz prve vožnje in sta bila tako skoraj neulovljiva. Dodatno sem imel napet boj za tretje mesto, katerega pa sem nato uspel (v zadnjih dveh krogih) obrniti sebi v prid in tako dirko zaključil na tretjem mestu.

Kar se samega rezultata tiče sem načeloma zadovoljen, sploh, če vzamem v zakup, da je bila to šele prva letošnja dirka v sezoni in sami občutki na motorju še niso »tisti ta pravi«. Zmotil me je seveda tudi zaostanek za prvima dvema tekmovalcema. Vsekakor me čaka še nekaj dela in treningov preden se sezona začne v polnem tempu, da izničim to razliko, ki je kar velika.

Če se dotaknem še same proge je bila »po mojem okusu«, saj je bila zelo razgibana z mnogo zavoji in pastmi, ki pa so preko tekme postajale vendo bolj izrazite. Proga je zahtevala kar precej fizične moči, kar pa mi ni predstavljalo težav, predvsem zaradi dobrih priprav v »off sezoni«.

Tudi preteklo sezono sem tekmoval z motorjem znamke Beta, vendar sem letos prestopil na njihov Racing model, ki se še posebej dobro obnese na takšnih terenih. Za podporo in pomoč se moram zahvaliti svoji punci, prijateljem in navijačem, saj so me med samo dirko zelo spodbujali in me tako dodatno motivirali. Posebna zahvala pa gre tudi Inmotu in Grafično embalažnemu podjetju Štalekar, saj mi brez njihove pomoči ne bi uspelo dobiti novega motorja in z njim veliko opreme. Vse pohvale pa gredo tudi organizatorjem, saj je bilo za celotno organizacijo dirke super poskrbljeno in je celoten dan potekal brezhibno. To je bil zelo dober uvod v letošnjo sezono in upam da bodo tudi naslednje dirke potekale tako dobro.

 

Se vidimo!"

 

Blaž Tretjak #93